Saturday, March 17, 2012

Salata de Fructe


Salata de fructe

O alta salata de fructeStiti cat de mult imi plac fructele si ori de cate ori am mai multe prepar salate. Saptamana aceasta am facut o salata de fructe exotice. Va spun foarte sincer ca este cea mai buna salata mancata vreodata! Aroma fructelor se armonizeaza atat de bine!
O alta salata de fructe
Ce am folosit (pt 3 pahare):
- 1 mango
- 1 papaya
- 1 fructul dragonului
- 2 buc. fructul pasiunii
- 6 capsuni
1. Incepem prin a curata fructele:
- papaya o taiem in doua si scobim afara samburii. Curatam de coaja fiecare jumatate de fruct si taiem pulpa in bucatele. Aveti grija sa mai taiati putin din mijloc, unde au fost samburii si sa aruncati acea parte pt ca este amara.
- fructul dragonului (daca este f copt) in cojim si il taiem bucatele. Daca nu este f copt il injumatatim si scobim pulpa cu o lingurita.
- capsunele le spalam si le feliem.
- fructul pasiunii il injumatatim si scobim pulpa.
- am gasit o noua metoda de a curata mai usor mango. Iata cum: taiem un capacel din baza fructului. Il asezam pe un blat de lemn si taiem o parte din fruct, cat mai aprope de sambure. Felia taiata o crestam in patratele (aveti grija sa nu crestati si coaja). Apoi impingem felia inspre afara. Fiecare patratel de pulpa poate fi taiat acum usor cu cutitul. Continuati operatiunea pana terminati de feliat intreg fructul.
Cum decojim un mango2. Incepem sa aranjam fructele in pahare:
- primul strat va fi de mango
- al doilea – fructul dragonului
- al treilea – papaya
- al patrulea – capsuni
- ultimul strat – fructul pasiunii
3. Ornam fiecare pahar cu o felie de lime / lamaie si servim.
Inca o data: este super super super buna!
O alta salata de fructe

No comments:

Post a Comment