Wednesday, March 14, 2012

Capsuni cu frisca


Capsuni cu frisca

Strawberries and cream
Lipsita de modestie va marturisesc ca in ultima vreme gatesc rar dar bine! Nu ca inainte n-as fi gatit bine dar deserturile din ultima vreme (caci despre ele este vorba) sunt pur si simplu grozave!
Aseara mi s-a facut pofta de capsuni cu frisca… Nu exista an in care sa nu mananc capsuni cu frisca sau smantana asa ca anul acesta nu putea fi o exceptie. Doar ca frisca traditionala din lapte de vaca a fost inlocuita cu o frisca teribil de gustoasa din caju. Va spun ca este greu sa ghiciti ingredientele si mai ales este greu de crezut ca este vegana si mai ales, cruda!
♥
Frisca din caju este de fapt o crema deosebit de versatila. Poate fi folosita astfel:
  • ca si crema pentru torturi, prajituri (vezi Tortul Regal)
  • ca si element de ornament (necesitand in acest caz o refigerare mai indelungata pt a putea fi pusa in pos)
  • in combinatie cu fructe de sezon: capsuni, zmeura, afine, cirese, visine, caise etc.
  • ca si crema in parfe-uri
  • ca si baza pentru inghetatele de fructe
Raw vegan strawberries'n'cream

Capsuni cu frisca
- 1 cana caju (inmuiat sau nu)
- 1 cana si 2 lg lapte de cocos (preparat astfel: 1 parte nuca de cocos la 2 parti apa)
- 3 lg miere
- 1 lg suc de lamaie
- 1 lg esenta de vanilie
- 1 praf de sare
- 1/2 cana unt de cocos topit pe bain-marie
- 1 lg lecitina pudra
  1. Punem in blender toate ingredientele, cu exceptia lecitinei pudra. Mixam pana rezulta o crema omogena.
  2. Adaugam lecitina si mai mixam.
  3. Dam compozitia la frigider pentr cateva ore.
  4. Amestecam frisca obtinuta cu capsuni taiate feliute si savuram.

No comments:

Post a Comment