Wednesday, March 14, 2012

Crema de “branza” cu spanac proaspat


Crema de “branza” cu spanac proaspat

Cum va spuneam si in postarea trecuta, am gasit din nou la aprozarul din cartier spanac proaspat. Lazi intregi de spanac crud si bun asteptau cumparatorii. Si se cumpara bine, sa stiti. Am preparat din canititatea cumparata aceasta delicioasa crema falsa de branza, raw vegan. Gustul este excelent. Inainte de a deveni vegana eram mare fana Almette cu verdeata insa sincer va spun ca aceasta “branza” castiga detasat in competitia gustului!
Spinach cream cheese
Crema de branza cu spanac
- 1 1/2 cana caju crud inmuiat timp de o ora in apa rece
- 1/2 cana apa
- 1 l-ta sare de mare
- 1 lg zeama de lamaie
-----------------------------
- 3 cani spanac proaspat
- 2-3 catei usturoi
- ierburi aromate (optional)
Primele patru ingrediente se mixeaza in blender timp de cateva minute pana rezulta o pasta omogena, semi-fluida insa nu foarte groasa. Daca este prea groasa mai adaugati putina apa.
Spalati spanacul (lasati si coditele) si puneti-l in blender. Pulsati 1-2 secunde, doar cat sa il sfarame. Aveti grija sa nu il faceti pasta!
Adaugati peste crema de branza usturoiul zdrobit, spanacul si mirodeniile. Amestecati cu grija si serviti pe loc sau daca doriti, dati la rece pt o ora pt ca aromele sa se patrunda.
Pastrati la frigider intr-un vas de p[lastic sau de sticla cu capac. Valabil 2 zile.
Spinach cream cheese

No comments:

Post a Comment