Saturday, March 17, 2012

Biscuiti cu doua tipuri de nuca


Biscuiti cu doua tipuri de nuca

Cookies. Raw.Sau rezultatul unei intamplari fericite. Am creat aceasta reteta intr-o seara, cand planuiam meniul saptamanal. Am enumerat in gand ingredientele si am aproximat cantitatile. Rezultatul a fost insa peste asteptari: niste biscuiti super aromati si gustosi. Sper sa va placa si voua la fel de mult.
Biscuiti cu doua tipuri de nuca
- 100 g nuca cruda (sau nuca pecan)
- 1 cana faina de migdale (obtinuta prin mixarea fina a migdalelor)
- 1/2 cana nuca de cocos
- 1/2 cana sirop de artar/ miere
- 1 l-ta esenta pura de vanilie
- 1 lg zeama de lamaie
Nuca se pune in blender cu un praf de sare si se mixeaza pana se marunteste si devine o pulbere semi-fina.
Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza pana rezulta o textura omogena si lipicioasa.
Se ia din compozitie cu o lingura si se formeaza bilute.
Se aplatizeaza cu un pahar si se pun in aparatul de deshidratat pana devin crocante in exterior insa putin moi in interior.
* daca nu detineti un aparat de deshidratat le puteti savura in forma simpla, doar aplatizate si lasate pentru cateva ore la rece in frigider.
** le puteti deshidrata insa si in cuptor, pe treapta cea mai redusa de caldura si cu functia ventilata. Practic cuptorul trebuie sa fie aproape neincalzit, pentru a nu distruge enzimele din ingrediente. Acest procedeu se aplica doar cuptoarelor electrice.
RAW cookies

No comments:

Post a Comment