Wednesday, March 14, 2012

Branza pufoasa de caju


Branza pufoasa de caju


Si-am descoperit secretul unei branze pufoase si cremoase: nucile grase precum macadamia sau braziliene. Dau o textura aerata si fina cremei pe care noi o numim branzica, dupa surata ei originala din lapte de vaca. Reteta e simplisima, se face rapid si toata ideea e sa aveti un blender puternic (peste 800W) caci el va ajuta sa maruntiti bine  nucile si sa aveti o crema omogena.

Branza pufoasa de caju
  • 1 cana nuca de caju cruda, hidratata peste noapte in apa rece
  • 1/2 cana nuci braziliene crude/nuci macadamia crude, hidratate peste noapte in apa rece
  • apa cat sa le acopere in blender de un sfert
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa verde mare
  • 1 lg fulgi de drojdie
  • sare
Toate ingredientele se pun in blender si se mixeaza pana la perfecta omogenizare. Se da branzica la rece pt cateva ore. Se serveste pe paine, cu legume etc.
LATER EDIT
Am incercat branzica si cu migdale in loc de caju, am omis usturoiul si am mai adaugat o ceapa verde. Parca ce-a iesit a fost mai bun decat pufosenia cu caju! Demential de bun! Incercati deci si cu migdale :)

No comments:

Post a Comment