Wednesday, March 14, 2012

Pizza raw


Pizza raw

IMG_2628
Am promis demult reteta si iata ca abia acum am reusit sa o postez, cu scuzele de rigoare.
Cei care au gustat-o la cursurile de la Bucuresti si de la Cluj au fost peste masura de incantati de aroma si textura acestui preparat crud, care imita originalul. Veti fi surprinsi insa sa constatati cat de simplu se face si cat de banale sunt ingredientele, care nu difera de restul preparatelor raw.
O RETETA CARE A STARNIT, SE PARE, CONTROVERSE DEOARECE NU ESTE CITATA SURSA PENTRU RETETELE SOSURILOR. ASUPRA LOR AM INTERVENIT CU MICI MODIFICARI, NU AM SPUS CA ESTE INVENTIA MEA DECAT ASUPRA BLATULUI. RETETELE ORIGINALE DE SOSURI SE GASESC PE BLOGUL HRANA VIE. INCLUSIV IN CADRUL CURSULUI DE LA BUCURESTI AM DAT TRIMITERE PENTRU SOSURI PE BLOGUL MAI DEVREME MENTIONAT. PARTICIPANTII POT CONFIRMA.
NICIODATA NU MI-AM ATRIBUIT UNELE RETETE CA FIIND ALE MELE, IN CAZUL IN CARE NU CITAM SURSA. CELE CARE SUNT INVENTIE PROPRIE LE MENTIONEZ MEREU.
ROG PERSOANELE CARE MA ACUZA DE PLAGIAT SA O FACA MAI ATENT DEOARACE NICIODATA NU-MI VOI ATRIBUI O RETETA CARE NU-MI APARTINE. SUNT MII DE BLOGURI CULINARE CARE POSTEAZA RETETE SI NU CITEAZA SURSA. AR FI TOATE ACUZATE DE PLAGIAT?!
bucuresti iun 2010 083
Pizza raw (pt ~ 2 blaturi dreptunghiulare, mari)
Blat – inventie proprie
  • 500 g hrisca incoltita
  • 1 cana faina de in (seminte de in macinate)
  • 3-4 rosii uscate (si lasate la hidratat 30 minute in apa rece)
  • 1 ceapa mare
  • 1 cana migdale hidratate peste noapte in apa
  • ulei de masline
  • sare
  • oregano, busuioc proaspat sau uscat
  • optional, pt intarire – tarate de psyllium
Se proceseaza in robotul de bucatarie toate ingredientele pana rezulta o pasta omogena. Daca e prea uscata se adauga cateva linguri de apa, insa nu foarte multa.
Se lasa aluatul la odihnit, in vasul robotului, timp de 15-20 minute. Facem acest lucru pentru ca semintele de in sa formeze acea retea gelatinoasa care sa “lege” compozitia.
Impartim aluatul in doua parti egale si intindem fiecare bucata intr-o foaie potrivita (nu f subtire nici f groasa), pe o tavita a aparatului de deshidratat, pe care am pus hartie de copt.
Deshidratam ambele blaturi la 40 grade, timp de 24 ore.
Crema de branza
  • 1 cana caju crud hidratat peste noapte in apa rece
  • 1 ardei kapia rosu
  • putina apa
  • 2 lg zeama de lamaie
  • sare
  • 1-2 linguri fulgi de drojdie INACTIVA
Se mixeaza toate in robot pana la omogenizare.
Sosul de rosii
  • 5 rosii proaspete
  • 7-8 rosii uscate
  • 1 catel usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • 3-4 curmale fara samburi
  • oregano/busuioc proaspat sau uscat
Se mixeaza totul la robot pana rezulta o compozitie omogena.
Topping
  • ardei kapia rosu
  • ciuperci marinate (30 minute in: sos de soia+ulei)
  • ceapa
  • porumb crud
  • masline
  • broccoli
Asamblare
  1. Blatul se unge cu crema de branza, apoi se pune sosul de rosii si se adauga toppingul de legume.
  2. Se serveste de indata. Se pastreaza la frigider pt 2 zile
Note
  • sosul de rosii este absolut delicios si poate fi folosit si pt blatul normal de pizza
  • blaturile se pot usca si in cuptor, pe treapta cea mai mica, cu usa cuptorului intre-deschisa
  • fulgii de drojdie inactiva se gasesc in magazine bio si naturiste. A nu se confunda cu drojdia uscata, cea folosita pt dospit!
  • Daca doriti sa faceti mai putina pizza, injumatatiti cantitatile de mai sus.

No comments:

Post a Comment