Wednesday, April 4, 2012

Prajitura Cu Crema Caramel


Prajitura Cu Crema Caramel

  •   (5/2)

Ingrediente:

Pentru blat:
6 albusuri,
200 grame zahar,
2 linguri de faina,
1 praf de copt,
200grame ciocolata alba. 

Crema:
6 galbenusuri,
12 linguri zahar
1 pachet de unt cu 80%grasime,
2 linguri de apa,
200 grame nuca prajita si macinata.

Preparare:

Se bat albusurile cu zaharul spuma tare se aduga faina cu praful de copt si nucile. Se tapeteaza o tava cu unt si faina se da la cuptorul deja incins si se coace cam 20-25 de minute. Se scoate tava din cuptor si se presara cu cicolata alba razuita pe blatul fierbinte. Se lasa la racit. 

In acest timp se prepara crema:
se freaca galbenusurile cu 5 linguri de zahar. Zaharul ramas se pune intr-un vas si se arde pana devine maro-auriu si in acest moment fara a ridica vasul de foc si se adauga untul taiat bucatele si apa. Se fierbe totul la foc mic cateva minute. Se trage vasul deoparte si repede se toarna compozitia de galbenusuri si nuca, se bate bine se da din nou pe focul mic si se tine pana se ingroasa la fel cu o budinca. Se ia vasul de pe foc, se lasa la racit si se intinde pe blat. Deasupra se poate rade ciocolata alba sau de care va place.

Mentiuni:

Se taie calduta cu cutit inmuiat in apa fierbinte si bine sters. Este un partener excelent pentru o ceasca de cafea. Daca vi se pare prea dulce puteti sa mai scoateti din zahar. Pofta buna!
Timp Preparare: 1 h 30 ' 
Complexitate: medie

No comments:

Post a Comment