Wednesday, April 4, 2012

Chiftelute Marocane


Chiftelute Marocane

Reteta cu poze
  •   (5/1)

Ingrediente:

150- 200 g de orez 
500 g de carne tocata (miel, amestec) 
sare, piper 
1 lingurita de scortisoara 
1 lingurita de paprica dulce 
1 lingurita de coriandru macinat 
unt sau ulei 
2 cepe 
1 catel de usturoi 
3 cozi de telina verde 
sofran 
1500ml de supa de pui 
sucul de la o lamaie 
1 buchet de patrunjel verde

Preparare:

Carnea se amesteca cu orezul, saram, adaugam scortisoara, paprica si coriandru. Se prajesc chiftelutele in unt (ulei) ca sa le coloram pe toate partile si adaugam ceapa taiata in lamele, telina taiata in bucatele, sofranul (eu l-am pus in supa, din cauza ca erau filamente si trebuia infuzat), piperam. 

Supa de pui fierbinte se varsa peste chiftele si lasam sa fiarba timp de 40 de minute, amestecam usor din cand in cand, adaugam lichid daca e necesar. La final punem sucul de lamaie si patrunjelul acoperim pentru cateva minute. Servim cu diverse legume si semoule. 

Pofta buna!
Timp Preparare: nementionat 
Complexitate: redusa

No comments:

Post a Comment