Chiftelute Marocane
- (5/1)
Ingrediente:
150- 200 g de orez
500 g de carne tocata (miel, amestec)
sare, piper
1 lingurita de scortisoara
1 lingurita de paprica dulce
1 lingurita de coriandru macinat
unt sau ulei
2 cepe
1 catel de usturoi
3 cozi de telina verde
sofran
1500ml de supa de pui
sucul de la o lamaie
1 buchet de patrunjel verde
500 g de carne tocata (miel, amestec)
sare, piper
1 lingurita de scortisoara
1 lingurita de paprica dulce
1 lingurita de coriandru macinat
unt sau ulei
2 cepe
1 catel de usturoi
3 cozi de telina verde
sofran
1500ml de supa de pui
sucul de la o lamaie
1 buchet de patrunjel verde
Preparare:
Carnea se amesteca cu orezul, saram, adaugam scortisoara, paprica si coriandru. Se prajesc chiftelutele in unt (ulei) ca sa le coloram pe toate partile si adaugam ceapa taiata in lamele, telina taiata in bucatele, sofranul (eu l-am pus in supa, din cauza ca erau filamente si trebuia infuzat), piperam.
Supa de pui fierbinte se varsa peste chiftele si lasam sa fiarba timp de 40 de minute, amestecam usor din cand in cand, adaugam lichid daca e necesar. La final punem sucul de lamaie si patrunjelul acoperim pentru cateva minute. Servim cu diverse legume si semoule.
Pofta buna!
Supa de pui fierbinte se varsa peste chiftele si lasam sa fiarba timp de 40 de minute, amestecam usor din cand in cand, adaugam lichid daca e necesar. La final punem sucul de lamaie si patrunjelul acoperim pentru cateva minute. Servim cu diverse legume si semoule.
Pofta buna!
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa
Complexitate: redusa
No comments:
Post a Comment