Wednesday, April 4, 2012

Lamingtons (prajitura)


Lamingtons raw

Raw vegan hemp Lamingtons
Lamingtons, prajitura cunoscuta in Romania sub denumirea de “prajitura tavalita” este un desert format din patratele de pandispan pufos, scaldat apoi in sos de ciocolata si “tavalit” in nuca de cocos. Varianta de fata este una cruda, vegana, deci nu vom regasi blatul pufos. In schimb sosul de ciocolata si nuca de cocos este prezent iar la gust seamana bine cu varianta originala.
Se prepara in mai putin de 10 minute, nu necesita deshidratare insa trebuie tinuta la rece pana se intareste. S-ar putea sa va sperie prezenta semintelor si a pudrei de canepa insa pe langa faptul ca sunt extrem de sanatoase (urmeaza in curand un articol despre efectele benefice ale canepei) adauga un gust grozav acestui desert. Eu una m-am indragostit de gustul ei.
Este ideala la micul dejun pentru ca este plina de vitamine si proteine dar si ca desert datorita ciocolatei si gustului sau dulce echilibrat. Si pentru ca nimic nu este copt sau fiert acest desert decadent NU ingrasa! Suna prea frumos sa fie adevarat desi este!
Raw lamingtons
Lamingtons raw
- 2 cani nuca de cocos
- 1/2 cana cacao/pudra de roscove
- 1/2 cana ulei de cocos (topit)
- 1/2 cana sirop de agave
Amestecati toate ingredientele intr-un bol. Compozitia nu este foarte lipicioasa insa nu va faceti griji,se va intari si se va lega perfect la rece.
Se preseaza apoi intr-o tava de sticla dreptunghiulara si se da la congelator pana este complet intarita.
Cat ce se scoate din congelator se portioneaza si apoi se lasa la temperatura camerei pentru a avea gustul mai bun.


No comments:

Post a Comment