Wednesday, April 4, 2012

Ciorba de miel


Ciorba de miel

Reteta cu poze
  •   (5/2)

Ingrediente:

Folosim bucati mai cu os (gat, coada, coaste) de miel ptr. ciorba.
4 morcovi
2 buc.patrunjel
1 legatura de ceapa verde
smantana 1 kg
4 galbenusuri de oua
sare
frunze tarhon proaspete (sau de la borcan, sau uscate)
frunze de macrici ptr. acrit (daca nu aveti puteti folosi si zeama de la lamaie)
2 liguri mari de rama sau unt ptr. calit

Preparare:

Se pun bucatile de miel la fiert cu sare si intre timp mai spumam. Morcovii si patrunjelul se taie felii si se calesc pe unt. Cand carnea e mai mult de jumate fiert se adauga morcovii caliti si se lasa sa fiarba mai departe . Amestecam galbenusurile de oua cu smantana, tarhonul il maruntim, frunzele de macrici le taiem fasii subtiri la fel si ceapa verde. 

Cand carnea e fiarta adaugam frunzele de macrici (cca 2 buchetele), (neavand macrici eu am adaugat zeama de la o lamaie), ceapa verde taiata rondele subtiri, galbenusurile amestecate cu smantana si lasam sa dea un clocot. 

In acest timp adaugam si tarhonul tocat si mai punem sare dupa gust .
Timp Preparare: nementionat 
Complexitate: redusa

Imagini Preparare:

  • Ciorba de miel - Imagine 1
  •  
  • Ciorba de miel - Imagine 2
  •  
  • Ciorba de miel - Imagine 3
  • Ciorba de miel - Imagine 4

No comments:

Post a Comment