Ciorba de miel
- (5/2)
Ingrediente:
Folosim bucati mai cu os (gat, coada, coaste) de miel ptr. ciorba.
4 morcovi
2 buc.patrunjel
1 legatura de ceapa verde
smantana 1 kg
4 galbenusuri de oua
sare
frunze tarhon proaspete (sau de la borcan, sau uscate)
frunze de macrici ptr. acrit (daca nu aveti puteti folosi si zeama de la lamaie)
2 liguri mari de rama sau unt ptr. calit
4 morcovi
2 buc.patrunjel
1 legatura de ceapa verde
smantana 1 kg
4 galbenusuri de oua
sare
frunze tarhon proaspete (sau de la borcan, sau uscate)
frunze de macrici ptr. acrit (daca nu aveti puteti folosi si zeama de la lamaie)
2 liguri mari de rama sau unt ptr. calit
Preparare:
Se pun bucatile de miel la fiert cu sare si intre timp mai spumam. Morcovii si patrunjelul se taie felii si se calesc pe unt. Cand carnea e mai mult de jumate fiert se adauga morcovii caliti si se lasa sa fiarba mai departe . Amestecam galbenusurile de oua cu smantana, tarhonul il maruntim, frunzele de macrici le taiem fasii subtiri la fel si ceapa verde.
Cand carnea e fiarta adaugam frunzele de macrici (cca 2 buchetele), (neavand macrici eu am adaugat zeama de la o lamaie), ceapa verde taiata rondele subtiri, galbenusurile amestecate cu smantana si lasam sa dea un clocot.
In acest timp adaugam si tarhonul tocat si mai punem sare dupa gust .
Cand carnea e fiarta adaugam frunzele de macrici (cca 2 buchetele), (neavand macrici eu am adaugat zeama de la o lamaie), ceapa verde taiata rondele subtiri, galbenusurile amestecate cu smantana si lasam sa dea un clocot.
In acest timp adaugam si tarhonul tocat si mai punem sare dupa gust .
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa
Complexitate: redusa
No comments:
Post a Comment